Om kashmir

Flätad Tröja - Oversize rundhalsad tröja med vackert flätmönster naturvit

Älska Kashmir

Dessa unika produkter från 8 Design Cashmere är gjorda i 100 % kashmir. Materialet är finaste kashmirull från Inre Mongoliet. Kashmir är ett naturmaterial som med utmärkta egenskaper ger en otrolig skön känsla att bära. Ullens fiberegenskaper ger plagget en otrolig mjuk och lyxig känsla. Den värmer på vintern och ger svalka på sommaren. Ditt kashmirplagg från 8Design Cashmere, ett hållbart plagg du kommer kunna njuta av länge!

Kashmirgeten

Kashmirull är en väldig mjuk ull som kommer från kashmirgeten. Kashmirgetterna lever i ett extremt kallt och ogästvänligt klimat med stora temperaturskillnader. Det är just omständigheterna i klimatet och området de lever i som gör att naturen skapar något så unikt som kashmirull. Getterna har en extra mjuk underpäls som också kallas för dun. När getterna börjar fälla sin vinterull, kammas eller klipps getterna för hand och man separerar den duniga underullen från den övriga ullen, det så kallade täckhåret. Merparten av världens kashmir kommer idag från Inre Mongoliet i Kina där den finaste kvalitén på kashmir finns.

Två sorters trådar

Man brukar använda den engelska termen gauge (gg), vilket beskriver antal maskor per tum och Ply som beskriver antal trådar som tvinnas till ett färdigt garn. 8 Design Cashmere produkter är stickade i två olika sorters trådar; Tjockare tråd i 2 ply (två trådar som är tvinnade) och stickade i 7, 9 & 12 gauge, detta är den vanligaste tråden i kashmir produkter. Den Tunnare tråd i 3 ply (3 trådar som är tvinnade) och stickade i 14 gauge, denna tråden är inte lika vanlig och framför allt inte att den är tvinnad med 3 trådar. Därför är vi extra stolta att kunna erbjuda produkter stickade i denna tråden. Våra produkter är gjorda endast med de finaste håren från geten och endast av garn med fiberlängder mellan 32-36 mm. Vår kashmir tas vid naturligt hårskifte en gång per år och kammas eller klipps från geten.

Kvalité

8 Design Cashmere plagg kommer från Inre Mongoliet i Kina där den finaste kvalitén på kashmir finns. En av den viktigaste faktorn för kvalitén är fiberlängden, för bästa kvalitén skall fiberlängden var som kortast 32 mm och inte längre än 36 mm. En annan viktig faktor är hur hårt garnet är tvinnat. Bra kashmir kommer enbart från vissa delar av geten och måste vara helt separerade från skyddshåren. Ullen avlägsnas en gång per år när geten har sitt naturliga hårskifte vilket också är av stor betydelse.

Vi testar regelbundet våra produkterna med hjälp av ett internationellt analysföretag, vi kan på så sätt alltid garantera att produkterna håller högsta kvalité och alltid innehåller 100 % kashmir.

888463 Intertek analys rapport
5160407 Swerea analys rapport

Väst Hedda- v-ringad stilren slätstickad väst naturvit

Noppor

Kashmir plagg kan tendera att noppa vid de områden som utsätts för friktion, vilket är helt normalt. Vi rekommenderar att man gör det till en vana att efter varje tvätt avlägsna eventuella noppor med en ullkam. Nopporna försvinner ju mer man använder sitt kashmirplagg.

Hör gärna av er så skickar vi utan kostnad en ullkam från 8 Design Cashmere.