Vår KASHMIR

Älska Kashmir

Denna unika produkt från 8design är gjord i 100 % kashmir av finaste kashmirull från Inre Mongoliet. Kashmir är ett naturmaterial som med dess utmärkta egenskaper ger en otrolig skön känsla att bära. Ullens fiberegenskaper ger plagget en otrolig mjuk och lyxig känsla och som värmer på vintern och ger svalka på sommaren.

Ditt kashmirplagg från 8design, ett hållbart plagg du kommer kunna njuta av länge!

Två sorters trådar

Man brukar använda den engelska termen gauge (gg), vilket beskriver antal maskor per tum och Ply som beskriver antal trådar som tvinnas till ett färdigt garn.

8 Design produkter är stickade i två olika sortes trådar;

Tjockare tråd i 2 ply (två trådar som är tvinnade) och stickade i 7, 9 & 12 gauge, detta är den vanligaste tråden i kashmir produkter.

Tunnare tråd  i 3 ply (3 trådar som är tvinnade) och stickade i 14 gauge, denna tråden är inte lika vanlig och framför allt inte att den är tvinnad med 3 trådar. Därför är vi extra stolta att kunna erbjuda produkter stickade i denna tråden.

Våra produkter är gjorda endast med de finaste håren från geten och endast av garn med fiberlängder mellan 32-36 mm. Vår kashmir tas vid naturligt hårskifte en gång per år och kammas ur från geten.

Vi  testar regelbundet våra produkterna med hjälp av ett internationellt analysföretag, vi kan  på så sätt alltid garantera att produkterna håller högsta kvalité och alltid innehåller 100 % kashmir.

888463 Intertek analys rapport

5160407 Swerea analys rapport

Kashmirgeten

Kashmirull är en väldig mjuk ull som kommer från kashmirgeten. Kashmir getterna lever i ett extremt kallt och ogästvänligt klimat med stora temperaturskillnader.

Det är just omständigheterna i klimatet och området de lever i som gör att naturen skapar något så unikt som kashmirull. Getterna har en extra mjuk underpäls som också kallas för dun. När getterna börjar fälla sin vinterull, kammas getterna för hand och man separeras den duniga underullen medan den övriga ullen, det så kallade täckhåret.

För den finaste kashmiren ändvänder man endast ullen från delar av geten där den finaste ullen sitter och där ullfibrerna är som längst.

Merparten av världens kashmir kommer idag från Inre Mongoliet i Kina där den finaste kvalitén på kashmir finns.

 

 Kvalité

8designs plagg kommer från Inner Mongoliet i Kina där den finaste kvalitén på kashmir finns.

En av den viktigaste faktorn för kvalitén är fiberlängden, för bästa kvalitén skall fiberlängden var som kortast 32 mm och inte längre än 36 mm.

Bra kashmir kommer enbart från vissa delar av geten och måste vara helt separerade från skyddshåren.

Att man tar ullen vid naturligt hårskifte är också av stor betydelse. Att kashmiren kammas från geten har betydelse eftersom om håren skärs av blir fibrerna hårdare och ullen av sämre kvalité.

Noppor

Kashmir plagg kan tendera att noppa vid de områden som utsätts för friktion, vilket är helt normalt.

Vi rekommenderar att man gör det till en vana att efter varje tvätt avlägsna eventuella noppor med en ullkam. Nopporna försvinner ju mer man använder sitt kashmirplagg.